Sakura Psikoloji olarak hizmet verdiğimiz alanlar: Oyun Terapisi, Oyun Atölyeleri, Bireysel Terapi, Çift Terapisi, Ebeveyn ve Aile Danışmanlığı, Öğrenme Güçlüğü, Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite, Kurumsal Danışmanlık.
İletişime GeçinOyun terapisi 2-12 yaş aralığındaki çocuklarda kullanılan bir tedavi yöntemidir. Çocuğun yaşamakta olduğu problemler tespit edilerek onun dünyasına girilir. Problemler ruhsal ve psikolojiktir. Çocuk yaşadığı zorlukları, travmaları, duyguları terapistine kelimeler yoluyla değil oyun ve oyuncaklar yoluyla aktarır. Bu şekilde hem altta yatan nedenler görülür hem de müdahale geliştirilir.
- Uyku Problemleri
- Yeme Problemleri
- Tuvalet Problemleri
- Davranış Bozuklukları
- Kardeş Kıskançlığı
- Travma
- Boşanma durumları
- Kaygı Bozuklukları
- Çocukluk Çağı Korkuları
- Çocukluk Çağı Depresyonu
- Takıntılar
- Duygu Kontrolünde Zorluk
- Okul Fobisi
- Bir Ölümün Ardından Yas
- Sosyal Beceri Problemleri
- Uyum Problemleri
- Selektif Mutizm
- Özgüven Problemleri
Yetişkinlerin kelime dağarcıkları gelişmiştir ve yaşadıkları zorlukları kelimeler yoluyla ifade ederken zorlanmazlar. Anlattıkça ruhsal bir rahatlama yaşarlar, sorunlarının çözümlerine çeşitli yöntemlerle ulaşılır. Ancak çocuklar kendilerini kelimelerle ifade ederken zorlanırlar ve kelime dağarcıkları da yetersiz kalabilir. Bu sebeple çocukların problemlerini çözmek, ruhsal rahatlamalarına olanak tanımak için oyun terapisine başvurmak gerekmektedir. Oyun terapisti, çocuğu koşulsuz kabul ile kucaklar ve şefkatli bir ilişki geliştirir. Bunu gören çocuk güven duygusunu geliştirerek kendini anlatmaya, aktarmaya başlar.
- Öz kontrol geliştirir,
- Özgüveni gelişir,
- Ruhsal ve psikolojik rahatlama yaşar,
- Sosyal beceri ve iletişim becerileri artar,
- Problem çözme becerileri gelişir,
- Davranışlarının sonuçlarını görerek sorumluluk duygusu gelişir,
- Kendi seslerini, yaşadıklarını onları olduğu gibi kabul eden bir yetişkine aktarma fırsatları bulur,
- Duygularını öğrenirler, tanırlar ve aktarmayı öğrenirler,
- Öz şefkatleri gelişir,
- Yaşadıkları problemler azalır.
Çocuğun dünyası oyun ve oyunlarında kullandıkları oyuncaklardır. Kreşte bir arkadaşı onu itmiştir ve rahatlamak için eve geldiğinde bunu sahneleyecek bir oyun kurabilir. Böylece o olumsuz duygusundan kurtulmak istiyordur. Fakat bunu yaparken tek başınadır. Oyun terapisinde ise çocuk yaşadıklarını anlatırken ona gerçekten inanan, kabul eden, şefkat gösteren bir terapist vardır. Belirli tekniklerle çocuğun kendisini daha çok açarak daha çok rahatlamasına olanak tanır. Günlük oyunda bir tedavi süreci yoktur fakat oyun terapisinde vardır. Dolayısıyla günlük oyun ve oyun terapisi birbirlerinden çok farklıdır.