Sakura Psikoloji olarak hizmet verdiğimiz alanlar: Oyun Terapisi, Oyun Atölyeleri, Bireysel Terapi, Çift Terapisi, Ebeveyn ve Aile Danışmanlığı, Öğrenme Güçlüğü, Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite, Kurumsal Danışmanlık.
İletişime GeçinBaşka insanların davranışlarını izleyeceğini ve dolayısıyla performansının yargılanacağını düşündüğü durumlara (örn. Sosyal aktivitelere katılmak, bir sohbet başlatmak, otorite figürleriyle konuşmak, topluluk önünde konuşmak, sınıfta söz almak vb.) girmeye, aktivitelere katılmaya yönelik günlük hayatta işlevselliği bozacak derecede kaygı duyma ve bu durumlara girmekten kaçma ve kaçınma şeklindedir.
Bu durumlar karşısında kişi utangaç bir tutum sergiler. Bu utangaçlık gibi görünse de sosyal kaygı bozukluğu olan kişiler sosyal ortamlardan daha fazla kaçınırlar, sosyal olarak daha fazla rahatsızlık hissederler ve bu yaşamları boyunca devam eder.
Kişiler genellikle yüzlerin kızaracağından ya da terleyeceklerinden korkarlar.
Sosyal korkuları nedeniyle yapabilecek işleri üstlenmekten de uzak dururlar.
Kişinin daha önce yaşadığı negatif bir sosyal deneyim olabilir ve bu artık benzer durumlardan korkmaya klasik olarak koşullanır ardından da benzer durumlardan kaçınabilir.
Sosyal kaygı bozukluğu olan kişiler sosyal davranışlarının sonuçları hakkında gerçekçi olmayan olumsuz inançları olabilir. Örneğin konuşurken yüzleri kızarırsa veya terlerlerse diğerleri onunla alay edeceğini ya da reddedeceğini düşünüyor olabilir.
Sosyal ortamda nasıl davrandıklarına ve diğer insanlardan daha çok kendi içsel duyumlarına daha fazla odaklanırlar. Örneğin i konuştuğu kişiyle konuşmasına yerine, başkalarının onları nasıl algıladıklarını düşünürler. (Örn. Benim aptal olduğumu düşünüyor.)
Terapist ile iş birliği içinde üstüne gitme, sosyal beceri eğitimi, geniş davranış modelleri sağlama ve kişinin, dikkatini içe odaklamamayı öğrenmesini sağlayarak beraber bu süreci yönetirler.
Detaylı bilgi almak ve randevu oluşturmak için iletişime geçebilirsiniz.